Modern wonen in een bruisende omgeving

Wonen op het Oosterdokseiland betekent wonen in modern design op een unieke locatie, met adembenemend uitzicht op het meest historische deel van Amsterdam. Op de plek waar vroeger handelsschepen aanmeerden, de post werd gesorteerd en het ’s avonds niet altijd even pluis was, is een nieuwe stad gemaakt. Het Oosterdokseiland is inmiddels een dynamische, prachtige plek om te wonen, leven en ontspannen.

De geschiedenis

Het eiland tussen het Oosterdok en het IJ is in 1832 aangelegd om een deel van de haven af te schermen van eb en vloed. De haven van het Oosterdok werd een toevluchtsoord voor handels- en marineschepen. Ruim 50 jaar later werd naast het Oosterdok het Centraal Station aangelegd en sindsdien lopen er vele spoorlijnen over het Oosterdokseiland. Dit maakte het eiland ook tot een ideale plek voor een distributiecentrum; vandaar dat rond 1960 de posterijen van de PTT zich hier vestigden.

Prettig wonen en leven

Toen de PTT midden jaren 90 van het Oosterdokseiland vertrok, omdat het vervoer nu over de weg ging, werd het eiland een leeg en onguur stuk Amsterdam. De tijdelijke vestiging van het Stedelijk Museum, Club 11 en de Openbare Bibliotheek Amsterdam bracht hier verandering in; meer Amsterdammers trokken weer deze kant op. De latere komst van woningen, grote bedrijven, hotels en restaurants, zorgde voor een verdere transformatie van het eiland tot een dynamische leefomgeving met een fijne sfeer. De ‘grande finale’ van deze spectaculaire metamorfose is het prachtige kantoor- en woongebouw van Ode Apartments.

Collage
Wonen op het Oosterdokseiland Woningen
Wanneer start de verkoop? Bekijk de planning