ODE – The Making Of

21 juli '23

Het proces van ontwerpfase, ontwikkeling en realisatie van de Booking.com-Campus op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam is een zeer boeiend geheel. Documentairemaker Hein Verhees combineert in zijn documentaire 'ODE - The Making Of' de verhalen van o.a. de architect, de ontwikkelaar en meerdere hoofdrolspelers van Booking.com tot één prachtig verhaal.

image alt

Het krachtenveld bij een complexe samenwerking

Centraal in ODE - The Making Of staat het krachtenveld dat ontstaat bij een samenwerking tussen totaal verschillende partijen. Ieder met zijn geheel eigen expertise en identiteit. Het was belangrijk dat alle partijen elkaar wisten te vinden en goed vast wisten te houden om tot de invulling van dit laatste stuk Oosterdokseiland te komen.

De documentaire biedt een waardevolle inkijk in het binnenstedelijk duurzaam ontwikkelen van een bijzondere techcampus die wat design en techniek betreft aan alle hoge eisen van deze tijd voldoet. Een plek, midden in de stad, waar duizenden Booking.com werknemers sinds eind juni 2023 hun nieuwe werkplek hebben betrokken.

De totstandkoming van een iconisch gebouw

Hein Verhees van Soulmade Movies volgende 4 jaar lang de bouw van het iconische gebouw van zeer dichtbij. Bekijk hieronder documentaire waarin spectaculaire bouwbeelden, unieke opnames van de lege stad in coronatijd en interviews met medewerkers, ondernemers en bewoners/omwonenden elkaar perfect aanvullen.

Heeft u een vraag? We helpen u graag verder
Wilt u wonen op het Oosterdokseiland? Bekijk het actuele aanbod