Vorderingen ODE Apartments

15 maart '22

Ondanks de koude en donkere dagen is er in de afgelopen wintermaanden absoluut niet stilgezeten op het Oosterdokseiland! Een team van de beste experts werkt hard aan de volgende fase van de bouw van Ode Apartments. Zo zijn de appartementen bijvoorbeeld geïsoleerd en ook de luchtventilatiekanalen voor de gebalanceerde ventilatievoorziening zijn verwerkt. De bouw loopt dus op rolletjes! Benieuwd naar alle vorderingen? Kijk snel mee!

image alt

Win-win

Van buiten ziet Ode Apartments er al waanzinnig uit. Ook binnen krijgen de appartementen steeds meer vorm. Zoals u op de foto’s kunt zien, wordt op de bovenste verdiepingen het Metal Stud voor de woningscheidende wanden geplaatst. Het fijne hieraan is dat metal stud niet alleen licht is in gewicht waardoor het de vloeren niet belast, maar ook in dikte dunner zijn dan massieve wanden waardoor u extra ruimte benut. Win-win dus!

image alt

Meters gemaakt met leidingwerk

Ook zijn er weer meters gemaakt in het leidingwerk. Zo zijn de in het beton ingestorte leidingen voorzien van bedrading. De doorvoeren voor het leidingwerk worden met brandwerend materiaal afgewerkt. Ook ziet u op de foto dat de kalkzandsteen schachten worden gemetseld. Dat schiet al aardig op! Op de andere foto ziet u de kalkzandstenen schacht ten behoeve van de luchtventilatiekanalen voor de gebalanceerde ventilatievoorziening. De buis die op de voorgrond te zien is, is ten behoeve van het vuilwater welke separaat nog wordt afgetimmerd.

Strak resultaat

Om de ruimtes warm en behaaglijk te maken, wordt tussen het Metal Stud isolerend materiaal aangebracht. Vervolgens zijn de Habito gipsplaten op het Metal Stud aangebracht. Deze staan al gereed op een ‘bokje’, klaar voor verweking op de wand. De robuuste, massieve gipsplaten hebben een isolerende-, brand-, en inbraakwerende functie én het geeft een glad en strak resultaat.

Opleverprognose

De bouw gaat gestaag door – ook op dagen wanneer het niet zo zonnig is. Daarom heeft de aannemer tijdelijke verlichting aangebracht zodat ook in de donkere dagen doorgewerkt kan worden. Al met al zijn er weer behoorlijk wat stappen gezet en lopen we op schema. De verwachte opleverprognose is Q4 2022. Dat betekent dat u dit jaar nog kerst viert in uw nieuwe appartement!

Heeft u een vraag? Wij staan u graag te woord
Zijn er nog appartementen vrij? Bekijk de actuele beschikbaarheid