Goed nieuws! De Oosterdoks draaibrug is weer open

8 juni '22

Vanaf nu is het weer mogelijk om via de Oosterdokskade (vanaf de bibliotheek) de Kop Dijksgracht te bereiken. En dat is goed nieuws! Door de bouwwerkzaamheden op het Oosterdokseiland werd de brug in 2018 afgesloten voor (langzaam) verkeer. Het was destijds vanwege veiligheidsredenen noodzakelijk om de meest oostelijke punt op het Oosterdokseiland volledig af te sluiten met omleidingsroutes als gevolg. De bouw is nu zo vergevorderd dat het bouwterrein inmiddels is verkleind.

Tijdelijke hellingbaan

Naar de Oosterdoks draaibrug is er een tijdelijke hellingbaan aangelegd. In een later stadium legt de gemeente een definitieve hellingbaan aan.

hellingbaan draaibrug oosterdokseiland
image alt

Zin in goede koffie of borrelen met vrienden?

Nu de draaibrug weer open is, wandelt u straks vanuit uw appartement in Ode in nog geen 5 minuten naar de andere kant. Hier ligt restaurant Hannekes Boom. Dit super leuke plekje in het centrum van Amsterdam heeft een groot zonovergoten (dak)terras aan het water. Misschien zelfs wel met het mooiste uitzicht van de stad. Bij mooi weer kunt u hier nog lang genieten van de avondzon.

This is the place to be om samen met uw vrienden te borrelen en/of te genieten van de originele en duurzame gerechten. Maar er is meer... Hannekes Boom is al sinds 1662 dé culturele hotspot van Amsterdam. Er is een breed cultureel programma, hierbij kunt u denken aan podiumkunsten, workshops, jamsessies, exposities en nog veel meer. Kom het zelf ervaren en geniet van alles wat deze leuke plek te bieden heeft. Hannekes Boom ligt aan de Dijksgracht 4.

(Foto: facebookpagina Hanneke's Boom)

Met de fiets of met de tram? Bereikbaarheid
Wil jij wonen op het Oosterdokseiland? Beschikbare appartementen