James Worthy's exclusieve ode aan Amsterdam

19 april '21

Speciaal voor Ode schreef de Amsterdamse schrijver, journalist en columnist James Worthy een prachtige ode aan Amsterdam. Een gedicht over de stad die elke ochtend nóg mooier wakker wordt. De stad die van niemand is, maar toch van iedereen. Waar alles kan, behalve gratis parkeren. En waar fietspaden breder zijn dan de stoep. Wie anders kan zijn gedicht beter voordragen, dan James Worthy zelf. Beluister hem hier!

Dynamisch Amsterdam

Na de ode van James Worthy, behoeft het eigenlijk geen toelichting meer. Toch kunnen we het niet laten: Amsterdam is een geweldige plek om te wonen. Zij verleidt u om naar buiten te komen, elke dag weer. Eropuit, naar culturele hotspots, een van de vele stadsparken of de ontelbare horecagelegenheden. Dynamisch als Amsterdam, is ook het Oosterdokseiland, ingeklemd tussen het IJ en het Oosterdok. Hier komen wonen, werken, genieten, innoveren, groeien en dromen samen op een unieke plek, met adembenemend uitzicht op het meest historische deel van Amsterdam.

Amsterdam & het Oosterdokseiland

Ode Apartments

Ode Apartments is uniek. Qua locatie, uitzicht, én ontwerp. Een fraaie balans tussen historie en moderniteit, tussen rust en reuring. De 41 luxe appartementen op het Oosterdokseiland sluiten perfect aan op de schoonheid van Amsterdam, met haar rijke verleden én eigen kijk op de toekomst. De appartementen zijn open, licht, luxueus, robuust, modern en hebben allemaal een 'room with a view'. Bovendien krijgen alle appartementen een hoogwaardige en duurzame afwerking en wordt u als bewoner van alle gemakken voorzien, bijvoorbeeld met een slim domoticasysteem.

Bekijk de appartementen
image alt

Over James Worthy

James Worthy werd in 1980 in Amsterdam geboren als James Patrick Pugh en is bekend als schrijver, journalist en columnist. Hij werkte als freelance-journalist, onder andere voor Nieuwe Revu, schreef columns voor dagblad Sp!ts (later Metro) en heeft sinds 2016 een dagelijkse column in Het Parool. Zijn debuutroman ‘James Worthy’ verscheen in 2011 bij Lebowski Publishers en werd direct een hype; binnen 6 maanden werden er meer dan 20.000 exemplaren verkocht. Hierna verschenen nog 2 romans van Worthy (Zwarte Sylvester en In de buik van de Wolf) en een bundel van zijn columns, ‘Mottenballen voor de ziel’. Worthy houdt van Amsterdam en schreef speciaal voor Ode deze prachtige ode aan de stad.

Contact Wij staan u graag te woord
Bekijk de woningen Wonen op het Oosterdokseiland?