Alle woningen Ode Apartments verkocht

21 maart '24

De laatste twee appartementen in Ode Apartments zijn verkocht! Daarmee hebben alle 41 luxe appartementen op deze unieke locatie in Amsterdam nieuwe bewoners gevonden. Een goed moment om te proosten en even terug te blikken op dit bijzondere project met spectaculaire uitzicht.

image alt

Sluitstuk van Ode

Ode Apartments vormde het sluitstuk van Ode. Een uniek gebouw, ontworpen door architect Ben van Berkel van UNStudio, met een eigentijdse vertaling van het historische karakter van Amsterdam. Het iconische, transparante gebouw op het Oosterdokseiland kan volgens de architect zomaar één van de belangrijkste symbolen van de stad worden. Een gebouw dat iets teruggeeft aan de stad. Wilt u meer hierover weten? Lees het interview met architect Ben van Berkel.

De Booking.com-Campus op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam maakt ODE een zeer boeiend geheel. Bent u benieuwd hoe deze binnenstedelijke ontwikkeling tot stand is gekomen? Bekijk de documentaire ‘ODE – The Making Of’.

image alt

Volledig in gebruik

In het eerste kwartaal van 2021 startte de verkoop van de 41 luxe appartementen. Nu, precies drie jaar later, is het project volledig verkocht. Er zijn 6 verschillende types gerealiseerd: van gelijkvloerse 2- of 3-kamerappartementen tot riante hoekappartementen en 2-laagse woningen met 4 slaapkamers. Het Booking.com-kantoor, met plek voor 6500 medewerkers, is inmiddels ook in gebruik genomen. Voorheen verspreid over talrijke locaties in de stad, komen Booking.com-medewerkers nu voor het eerst samen op de pas voltooide City Campus. Lees hier meer over de verhuizing naar de City Campus.

Een ode aan Amsterdam

Speciaal voor Ode schreef de Amsterdamse schrijver, journalist en columnist James Worthy een prachtige ode aan Amsterdam. Dynamisch als Amsterdam, is ook het Oosterdokseiland, ingeklemd tussen het IJ en het Oosterdok. Hier komen wonen, werken, genieten, innoveren, groeien en dromen samen op een unieke plek, met adembenemend uitzicht op het meest historische deel van Amsterdam.

  Lees de visie
  Bekijk het laatste nieuws